Wil jij tijdig overprikkeling en onderprikkeling leren herkennen en ontdekken wat jouw signalen zijn?

Stel je eens voor dat je bij jouw signalen stil durft te staan en op basis daarvan keuzes durft te maken voor jouw balans.  Hoe zou je je dan voelen? 

Omgaan met prikkels kan lastig zijn wanneer je sensitief bent. Welke prikkels hebben invloed op je en hoe heb je door dat je overprikkeld of juist onderprikkeld raakt? Hiervoor is het ontdekken wat hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid met zich meebrengt en het leren stilstaan bij jouw signalen de uitdaging. Je signalen geven informatie over wat je nodig hebt en kunt inzetten om voor jouw balans te zorgen.

Heb je nog weinig zicht op jouw eigenschappen en merk je dat je het lastig vindt om stil te staan bij jouw signalen? 
Ik help je tijdens het traject “Sensitief Ontdekken” om stil te leren staan, zodat je jouw signalen van overprikkeling en onderprikkeling leert herkennen.

Het traject “Sensitief Ontdekken” gaat jou helpen als je:

 • jouw sensitiviteit als last ervaart en je regelmatig over- of onderprikkeld bent
 • moeite hebt om bij jouw signalen stil te staan
 • belastbaarheid laag is en weinig energie voelt om activiteiten op te pakken
 • handvatten zoekt om overprikkeling en onderprikkeling te herkennen en te voorkomen.

Tijdens het traject gaan we hiermee aan de slag:

 • welke invloed sensitiviteit op jou heeft
 • wat jouw signalen van overprikkeling en onderprikkeling zijn
 • welke verdere stappen je kunt zetten voor balans in jouw dagelijks leven
Sensitief Ontdekken

Vraag je je of dit traject bij je aansluit om jouw signalen te leren herkennen?

Wat is het traject Sensitief Ontdekken?

Sensitief Ontdekken is een traject waarin jij aan de slag gaat om meer over jouw hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid te ontdekken. Je krijgt zicht op jouw belastbaarheid en hoe je overprikkeling en onderprikkeling tijdig herkent.  

In de praktijkruimte of online?

Er zijn 3 opties om deel te nemen aan dit traject: online, in de praktijkruimte of een combinatie van deze 2. Het traject start met een intake, waarin we bespreken we waar je tegen aanloopt aan waar je hulp bij nodig hebt en welke doelen je hebt. We gaan vervolgens gedurende 5 sessies aan de slag met jouw eerste stap naar balans. 

Wat is ervaringsgerichte therapie?

Tijdens het traject krijg je uitleg over hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid, belastbaarheid, overprikkeling en onderprikkeling. Er wordt een combinatie van muziektherapie en ervaringsgerichte oefeningen ingezet om aan je doelen te werken. Zo leer je herkennen wat  jouw eigenschappen voor jou betekenen en je krijgt handvatten om stil te leren staan bij jezelf. 

Muziektherapie en de ervaringsgerichte oefeningen worden als middel ingezet, zodat je je signalen van overprikkeling en onderprikkeling in verschillende situaties leert herkennen. Doordat er in het hier en nu gewerkt wordt, merk je gelijk wat er bij jezelf gebeurt als je met een bepaalde activiteit bezig bent. Er wordt ingegaan op jouw ervaringen en hoe je met verschillende situaties omgaat, zodat je je daarvan bewust wordt. Hiervoor zet ik onder andere het SENSE-model in dat ik ontwikkeld heb.

Om hetgeen je tijdens de sessies leert in je dagelijks leven te kunnen integreren, krijg je oefeningen en opdrachten aangereikt waarmee je thuis of in een werksituatie aan de slag kunt. Ter ondersteuning kun je in de online omgeving de oefeningen en theorie terugvinden, zodat je alles nog eens terug kan lezen en optimaal gebruik maakt van het traject “Sensitief Ontdekken”. 

“Sensitief Ontdekken” maakt onderdeel uit van het volledige traject “Sensitief Bewust Zijn”. Als je na 5 sessies door wilt pakken, kun je direct verder. 

 

Jouw investering om meer over jouw sensitiviteit te ontdekken en bij je signalen te herkennen is € 547,00

Wat krijg je hiervoor?

 
 • Je krijgt handvatten om je signalen van overprikkeling en onderprikkeling te herkennen 
 • Een intake en 5 sessies van 60 minuten
 • Een online omgeving met theorie en ondersteunende materialen zoals een werkboek
 • Ervaringsgerichte oefeningen die je gaan helpen wat je leert te integreren in je dagelijks leven, zodat jij de eerste stappen naar balans kunt zetten
 • BONUS: SENSE-kaartenset 

Heb je interesse voor het traject “Sensitief Ontdekken? Neem dan contact met me op.