Profielfoto

Miranda op den Brouw

Muziektherapeut en coach voor hoogsensitieve en hoogbegaafde volwassenen

Mijn missie is om hooggevoelige en hoogbegaafde volwassenen te leren vanuit contact met zichzelf en het kennen van hun eigen waarde balans te vinden in hun dagelijks leven en zichzelf te zijn in de samenleving

Over mij

Muziek is mijn passie! Voor mij is het altijd dé manier geweest om emoties vorm te kunnen geven en te uiten. Zeker als ik niet onder woorden kan brengen wat ik van binnen voel, dan vind ik het fijn om achter piano te gaan zitten of een gitaar erbij te pakken. Bovendien geeft het muziek maken mij ook de nodige ontspanning en een moment voor mezelf.

Omgaan met prikkels heb ik altijd als een uitdaging ervaren. Regelmatig ben ik hierdoor vastgelopen. Rond 2003 heb ik voor het eerst over hoogsensitiviteit gelezen en daar herkende ik mij in. Vlak daarvoor had ik een burn-out gehad, maar wist toen nog niet dat dat mede samenhing met mijn gevoeligheid. Balans houden bleek ook daarna lastig. Pas toen ik wist dat ik ook snel onderprikkeld kon raken, ging dit me veel beter af. In mijn verhaal lees je daar meer over.

De GrondToon

Gezien het zelfstandig werken mij al aansprak tijdens mijn opleiding tot muziektherapeut, ben ik al kort na mijn afstuderen in 2006 met De GrondToon gestart. Als zelfstandige merkte ik dat ik het heerlijk vond (en vind) om op mijn manier te kunnen werken en mijn creativiteit op verschillende manieren vorm kan geven, het past bij wie ik ben en bij hoe ik in mijn leven sta.  Tegelijkertijd werkte ik in de acute zorg van het GGZ. Daar heb ik veel ervaring opgebouwd in het werken met volwassenen met uiteenlopende problematiek (o.a. psychose, depressie, persoonlijkheidsproblematiek en problemen op het gebied van emotieregulatie).  Regelmatig merkte ik tijdens de therapieën dat er mensen waren, die vastliepen vanwege hun hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Aangezien daar binnen de GGZ nog weinig aandacht voor was en ik als ervaringsdeskundige de uitdagingen ken waar je als sensitieve volwassene tegenaan kunt lopen, heb ik mij hierin verder ontwikkeld als professional.

In 2018 heb ik de keuze gemaakt om volledig zelfstandig te gaan werken en me in mijn praktijk alleen nog te richten op  hoogsensitieve en hoogbegaafde volwassenen, die regelmatig last hebben van over- en of onderprikkeling en de daarmee samenhangende problemen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het innemen van eigen ruimte, grenzen aangeven, zelfvertrouwen en zelfbeeld, emotie-en spanningsregulatie, faalangst en succesangst, burn-out en bore-out. Ik zet daarvoor tijdens de sessies een combinatie van muziektherapie en ervaringsgerichte coaching in. Daarnaast ben ik als werkfitcoach inzetbaar voor het opleidingsinstituut Hooggevoelig heel gewoon, waar ik tevens als trainer betrokken ben bij de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige.

Ik vind het belangrijk om up-to-date te blijven in mijn vakgebied en me te blijven ontwikkelen op het gebied van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, zodat ik de mensen die ik begeleid nog beter kan helpen. Ik geniet er iedere dag van om mensen te zien opbloeien doordat ze ontdekken wie ze zijn en hoe ze op een bewuste manier voor hun balans kunnen zorgen.

Missie en visie

Inmiddels leef ik mijn droom: ik ervaar het als mijn missie om hoogsensitieve en hoogbegaafde volwassenen te leren om vanuit contact met zichzelf en het kennen van hun eigen waarde balans te vinden in hun leven en zichzelf te kunnen zijn in de samenleving. Ik vind het belangrijk dat je jezelf leert kennen en dat begint bij ontdekken hoe je in elkaar zit, terug naar de basis, jouw grondtoon. Als je weet wie je bent, jezelf kunt accepteren zoals je bent en daarbij kunt zorgen voor wat je nodig hebt en wat bij jou past, kun op een bewuste manier jezelf zijn. 

Natuurlijk zou ik fantastisch vinden als iedereen de vrijheid mag gaan voelen om zichzelf te kunnen zijn. Respect voor elkaar hebben, elkaar in je waarde laten en ruimte geven om dat ook daadwerkelijk te kunnen ervaren, is waar ik voor sta. Ik hoop daar op mijn manier in deze wereld iets aan bij te kunnen dragen, door me in te zetten voor mensen die anders “bedraad” zijn en zich anders voelen.