Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Congres Hoogsensitiviteit

vrijdag 21 juni 2019 08:00 -17:00

Op 21 juni 2019 vindt het congres hoogsensitiviteit plaats en ik mag daar een bijdrage aan leveren!

Tijdens het congres ga ik in op de invloed van muziek bij hoogsensitiviteit en interventies bij overprikkeling en stress.

Uit onderzoek komt naar voren dat muziek invloed op het brein. Zowel muziek luisteren als maken hebben een positief effect: zo worden verbindingen gelegd in de hersenen, roept het emoties op, kan het je in beweging brengen en kan het ineens door de sfeer die je oppakt een herinnering oproepen, waar je al lange tijd niet meer aan gedacht had.

Muziek kan je raken en iets met je doen. In de hsp-test van Elaine Aron is de muzikale ervaring zelfs opgenomen in de volgende stelling: ik kan diep ontroerd raken door kunst of muziek. Herken jij het?

Diep geraakt worden door muziek kan een heel fijne ervaring zijn, evenals kunnen ontspannen door muziek. Ik kan echter ook momenten hebben dat ik even helemaal geen muziek kan horen, ook al werk ik als muziektherapeut. Bijvoorbeeld na een volle dag; dan werkt muziek voor mij echt averechts, geeft het te veel prikkels met als gevolg overprikkeling. Stilte is dan wat ik nodig heb.

Nieuwsgierig geworden?
Kijk dan op https://www.sympopna.nl/congres/hoog-2019 voor meer informatie en het programma.

Gegevens

Datum:
vrijdag 21 juni 2019
Tijd:
08:00 -17:00
Website:
https://www.sympopna.nl/congres/hoog-2019

Locatie

De Reehorst
Bennekomseweg 24
Ede, 6717LM Nederland
+ Google Maps